Web Tasarım Programları

 Bu yazımızda web tasarım öğrenmeye adım atmak isteyenler için web tasarım programlarını listeleyecek ve bu web tasarım programları hakkında açıklamalarda bulunacağız. Ilk olarak web tasarım programının ne işe yaradığını tanımlayacağız; bunun peşinden ücretli ve parasız olmak suretiyle sınıflandırarak web tasarım programları hakkında bilgilendirme yapacağız.

Web Tasarım Programı Nedir?

Bir web sitesinin tasarlanması ve bu tasarımı kodlar yardımıyla hayata geçirmek suretiyle atılan adımlarda kullanılan her bir dijital araca web tasarım programı denir. Internet sayfası oluşturmayı amaçlayan bir kimsenin ilk yapması ihtiyaç duyulan web tasarım programlarını ve tasarım aşamasında bu programlardan hangilerine gerekseme duyacağını öğrenmektir.

Ücretli Web Tasarım Programları

Adobe Dreamweaver: En fazlaca kullanılan web tasarım programlarından biridir. Bu programda gerek yazılım gerek tasarım yapılabilmektedir. Ek olarak bu program HTML, PHP, Javascript şeklinde araçları kullanabilmenizi elde eden özellikleri barındırmaktadır.

Adobe Fireworks: Bu program bir tasarımcı için birçok gelişmiş özelliğe haizdir. Aslolan ayırıcı özelliği ise bir Jpg dosyasını HTML, CSS kodlarına ve PDF’ye dönüştürme imkanı sağlamasıdır.

Adobe Photoshop: Bir tasarımcı için eğer olmazsa olmaz denebilecek bir programdır. Bu program, zihindeki tasarımın görünüme kavuşturulabilmesi için üst düzey özelliklere haizdir.

Adobe Flash: Vektörlere hareket veren ve hareketli animasyonlar oluşturmayı elde eden özelliklere haizdir. Sadece günümüzde bir web sitesinin mobil uyumlu olması göz ardı edilemez durumda olduğu ve bu programla oluşturulan animasyonlar mobilde sorunlu olduğundan fazlaca kullanılmamaya adım atmıştır.

Adobe Illustrator: Bu program, gelişmiş vektörel grafik çizimleri yapabilmek için lüzumlu özelliklere haizdir.

Microsoft Frontpage: Tüm Microsoft ürünleriyle uyumlu olarak çalışmakta olan bu program yardımıyla metinler, görseller ve slayt sayfaları tasarlanan siteye rahatça yerleştirilebilmektedir.

Freehand: Gerek kurumsal kimlik emek harcaması kapsamında meydana getirilen logo tasarımı, gerek reklam emek harcaması kapsamında meydana getirilen grafik tasarım şeklinde birçok görsel emek verme bu programla kolaylıkla yapılabilmektedir.

Visual Studio: Birçok programlama dilinin kullanılabildiği entegre oluşturma programıdır.

Sublime Text: Birçok programlama dili arayüzüne haiz kod düzenleme ve metin editörüdür.

Swish: Animasyonlar meydana getirmeye ve oluşturulan animasyonları hem HTML hem SWF olarak kaydedebilmeyi elde eden bir programdır.

Mysql: Çoğunlukla web sunucularında kullanılan bir programdır.

Parasız Web Tasarım Programları

WordPress: Google tarafınca acele indekslenen, sayfaları süratli oluşturulan, oldukça güzel temalar barındıran, kullanışlı bir web tasarım sistemidir.

Wix: Bulut tabanlı web geliştirme sistemidir.

Brackets: Öncelikli olarak web geliştirme amacını taşıyan kod editörüdür.

Notepad++: Bu program gelişmiş düzenleme özelliklerine haizdir. Web sayfaları bu program yardımıyla rahatça oluşturulabilir.

Bu programları öğrenmek, web tasarım yapımı için mühim bir adım olmakla birlikte örneksiz ve kreatif bir web tasarım için web tasarımcının hayal gücüne bağlıdır. Mühim olan bu programları öğrendikten sonrasında web tasarım trendlerini takip edebilmek ve orijinal tasarımlar ortaya koyabilmektir. Eğer web tasarım yapmayı öğrenmekle birlikte web tasarımcıların ne iş yapmış olduğu ve iyi mi çalmış olduğu hakkında daha çok düşünce edinmek isterseniz “Web Tasarımcısı Ne İş Yapar?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Web Tasarımda Kullanıcı Deneyimi Kriterleri

Web Tasarım Fiyatları

Diş Hekimlerine Web Tasarım