Web Tasarım Fiyatları

 Bu makalemizde bir web tasarım firmasından hizmet almadan ilkin muhakkak haberdar olmanız ihtiyaç duyulan web tasarım tutarları hakkında geniş kapsamlı bir bilgilendirme yapacağız.

Bir web tasarımı hizmetinin çoğu zaman averaj tutarı 1.000 ₺ – 5.000 ₺ içinde değişmektedir. Bununla birlikte örneksiz tasarım tutarları 10.000 ₺ – 20.000 ₺ içinde değişebilmektedir. Her türlü hizmet dahil olduğunda bu fiyat 30.000 ₺ kadar da artabilmektedir.

Sadece bu durumu kötüye kullanan web tasarım firmalarına aldanmamak gerekir. Fiyatın yüksekliği ile kalitesi her firmada doğru orantılı olmayabiliyor. Bu yüzden her yüksek fiyat çeken web tasarım ajansını kaliteli sanmamanız gerekir.

Bu yüzden size bu yazımızda bir web tasarım fiyatını arttırabilecek ek özellikleri ve ek hizmetleri açıklayacağız. Yazımızdan edindiğiniz bilgiler doğrultusunda firmanızın internet sayfasını meydana getirecek web tasarım firmasına daha bilgili olarak karar verebilirsiniz.

Birçok web tasarım firmasının internet sayfasına girdiğinizde net bir fiyat görmemenizin sebebi, alacağınız web tasarım hizmetinin fiyatı istediğiniz özelliklere ve ek hizmetlere gore değişebilecek olmasından oluşur. Bu yüzden birçok web tasarım ajansının sitesinde “teklif al” sayfası vardır. Buraya tıkladığınızda size bir biçim sunulur ve buradan almak istediğiniz hizmeti yada hizmetleri seçersiniz.

Mesela biz The Adam olarak firmanızın web tasarım gereksinimlerini firmanıza hususi olarak çözümleme etmekte ve bunu size rapor ederek bir teklif oluşturmaktayız. Gelelim genel olarak web tasarım ajanslarının verdiği web tasarım hizmetinin fiyat aralıklarını belirleyen ölçütlere:

Web Tasarım Fiyatlandırma Kriterleri

Biçim: Bir web sitesinin seçimi, onun örneksiz tasarımıyla ilgili olduğundan birçok siteye gore farklılık izah edebilir. Farklılık oluşturmak amaçlı meydana getirilen tasarımlar, standart tasarımlardan daha çok emek ister. Dolayısıyla biçim oluşturmak için hususi taleplerle oluşturulan tasarımlara ek ücret uygulanabilir. Bunun yerine iş birliği yapacağınız firmanın hazır tasarımlardan da tercih edebilirsiniz. Böylelikle değişik bir tasarım için ek ücret ödemezsiniz.

Sayfa Sayısı: Bir internet sayfasında arzu ettiğiniz kadar sayfa olabilir. Sadece her sayfa ayrı bir tasarım gerektirdiğinde bu da tutara yansıyabilir. Bunun ilkin sitenizde sergileyeceğiniz ürünlerin yada hizmetlerin kaç sayfa tutacağını göz önünde bulundurarak talep oluşturabilirsiniz.

SEO Hizmeti: Birçok web tasarım şirketi, web sitenizi arama motorlarına kayıt etmek için ek ücret isteyebilir. Sadece biz The Adam olarak arama motorlarına kayıt işlemini bizlerden her web tasarım hizmeti alana ek bir iş olarak görmeden yapmaktayız. Bununla birlikte sektörünüzle ilgili anahtar kelimelerde arama motorlarının üst sıralarında yer almak isterseniz bu hizmet için ayrı bir teklif oluşturabilmekteyiz.

Responsive Tasarım: Responsive tasarım; web sitenizin telefon, tablet şeklinde cihazların ekranına gore ölçeklenebilir olmasını sağlar. Birçok web tasarım şirketi, bu özellik için ek ücret isteyebilmektedir. Biz The Adam olarak yaptığımız tüm web tasarımları responsive, doğrusu mobil uyumlu olarak yapmaktayız.

Web Tasarımı Tutarları Mevzusunda Öteki Ölçütler

Veritabanı Uygulaması: Bu uygulama; ürün arama, listeleme, filtreleme şeklinde özelliklerin sitenizde olmasını sağlar. Bu özellikler daha oldukça e-ticaret sitesi kurulumu isteyen müşteriler tarafınca talep edilir.

Web Sitesi Güncelleme: Web sitenizin kurulumundan sonrasında sitenizdeki içeriklerin yenilenme ve güncellenme zamanı ulaştığında yeniden web sitenizi yaptırdığınız ajansla ortaklaşa iş mi yapacaksınız yoksa içeriklerinizi kendiniz mi güncelleyeceksiniz?

Bu işlem için yeniden bir web tasarım ajansından hizmet alırsanız ücret ödemeniz gerekir. Biz The Adam olarak bu işlemi kendiniz yapabilmeniz için size kullanışlı bir yönetici paneli sunmaktayız. Bununla birlikte içeriklerinizi sizin için ikimiz de güncelleyebiliriz.

Hosting: Hosting” veri barındırma hizmetidir. Bu hizmet, internet sayfası ve sayfalarındaki içeriklerin web ortamında etken olabilmesi için mecburidir. Bu yüzden çoğu zaman ek bir hizmet olarak görülmez, kurulum tutarına direkt olarak dahil edilir.

Kurumsal Hosting & Mail: Bazı web tasarım firmaları, size ve çalışanlarınıza sitenizin hosting adıyla uzantılı e-posta oluşturma imkanı sağlar. Böylelikle firmanızın kurumsallığı pekişmiş olur. Ikimiz de The Adam olarak sizlere şirket sitenizin alan adına hususi e-posta imkanı sunmaktayız.

Logo Tasarımı: Bazı web tasarım ajansları, kurumsal kimlik hizmeti kapsamında firmanızın logosunu tasarlayabilmektedir. Logo tasarımı firmayla özdeşleşecek bir simge olduğundan itina gösterilmesi ihtiyaç duyulan bir hizmettir. Biz The Adam olarak logo tasarımı dahil, kartvizit tasarımı, ajanda tasarımı, satmaca tasarımı şeklinde hizmetleri kurumsal kimlik hizmeti kapsamında sunmaktayız.

Web Sitesi Tutarları

Bu özellikler şeklinde birçok noktada bilgili olmanız, istediğiniz internet sayfası açısından farkındalık kazanmanıza destek sunar. Bu şekilde fazladan oluşabilecek maliyetlerin de önüne geçebilirsiniz. İyi bir internet sayfası demek sitenin gereksiz yere doldurulması demek değildir. Web sitenizin tamamen gereksinim duyduğunuz hizmetlere gore dizayn edilmesi sizin açınızdan yararlı olacaktır.

Yukarıda belirtilen her nokta ve fiyat belirlemede mühim unsurlardır. Satın alan tarafında ne kadar rahat gözükse de aslına bakarsak kodlama açısından hepsi ayrı birer detaydır ve ayrı yaptırımları getirir. Biz The Adam olarak yukarıda da bahsettiğimiz şeklinde bazı özellikleri müşterilerimiz için alınan bir hizmet kapsamında ücretsiz bir şekilde yapabilmekteyiz.

Tasarlanacak olan web sitesinin seçimi, sayfa sayısı, fonksiyonelliği, kullanılan hosting ve alan adı uzantısı şeklinde türlü etkenler; web tasarım hizmetinin fiyatı üstünde rol oynar. Web tasarım alanında hizmet vermekte olan firmamız, müşterilerimizin bulunmuş olduğu sektöre uygun web siteler tasarlamaktadır. Ikimiz de bu hizmet alanına dair averaj fiyat aralıklarını sizin için araştırıp belli değişkenleri gözeterek sizinle paylaşmaya çalışacağız.

En Ucuz Web Tasarım Tutarları

Firmanızın web tasarım hizmeti için ayırdığı bütçeye ve hizmetin hangi ek özellikleri içerdiğine gore değişkenlik gösterebilecek şekilde en düşük 700 ₺ – 1500 ₺ içinde değişen fiyatlarla web tasarım hizmeti almanız mümkündür. Sadece bu tür web sitelerin kurulumu, basma kalıp olarak hazır temanın hızlıca kurulup teslim edilmesinden ibarettir.

Bu tür internet sayfaları, bir firmayı yansıtacak özellikte değildir. Çoğu zaman minik çapta oluşumlar için tercih edilir. Dikkat ettiyseniz google‘ın arama motorunda reklam alanlar için ayırdığı bölümde bulunan web tasarım ajansları, genel anlamda ucuza iş yapar. Bu ajanslar işlerinin niteliğinden değil, niceliğinden kazanç elde etmeye çalışır.

Ustalaşmış Web Tasarım Tutarları

İçinde örneksiz fonksiyonel ögeler barındıran, hazır olmayan benzersiz görsellikler bulunduran, tasarım aşamasındaki her işlemin kullanıcı deneyimindeki karşılığı hesap edilen, tüm sayfaları içerikleriyle arama motorlarına gore optimize edilmiş olan ustalaşmış internet sayfası tutarları; 30.000 ₺ – 50.000 ₺ kadar olabilmektedir.

Yukarıda da bahsettiğimiz şeklinde -bizim kanaatimizce- nitelikli bir web tasarım firmasının web tasarım hizmeti için net bir fiyat vermeyip müşteriye gore teklif alması yada teklif oluşturması normaldir. Zira nitelikli web tasarım şirketi hizmet vereceği firmanın web tasarım gereksinimlerini çözümleme ederek teklif oluşturur.

Ek olarak nitelikli web tasarım firmasının web tasarım hizmetine dahil edeceği her bir özellik fiyatta değişkenlik izah edebilir. Oysa bu özellikleri ekleyebilecek donanıma aslına bakarsan haiz olmayan web tasarım firmaları, hizmet fiyatını yalnız internet sayfası kurulum tutarı üstünden net olarak belirleyebilmektedir.

Yorumlar

  1. Yazanadam.com bilgi içerik platformu, Sende merak ettiğin bir sorunun cevabını yazanadam.com sitesinde bulabilirsin.
    Sende hemen tıkla ve merak ettiğin bilgileri öğren: yazanadam.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Web Tasarımda Kullanıcı Deneyimi Kriterleri

Diş Hekimlerine Web Tasarım