İnternet Sitesi Kurma

 Çağımızda işlerin dijital bir ortama taşınması doğrultusunda şahıslar ve firmalar web sitesi kurma gerekliliğini daha da farkındalık kazanmaya başlıyor. İnternet sitesi sahibi olmak ulaşılabilirliği arttırarak kazancı yükselttiği benzer biçimde firmaları fizyolojik şartlardan kurtararak maliyeti düşürüyor.

Üstelik markalaşma yolunda en büyük dijital pazarlama yönteminin web sitesi açmak bulunduğunu düşündüğümüzde internet sayfası sahibi olmanın önemi daha öne çıkıyor. Bu yüzden “web sitesi iyi mi kurulur“, “web sitesi iyi mi açılırbenzer biçimde soruların yanıtını kısa ve öz bir halde vermek suretiyle bu yazıyı hazırladık.

İnternet Sitesi Nedir?

İnternet sitesi, genel olarak oldukça kapsamlı bir tanıma açık olsa da kısa ve açıklayıcı bir tanımla “bir işletme ya da kişinin dijital ortamdaki yüzü yada vitrinidir” denilebilir. İnternet siteleri yardımıyla artık her işletme satışa sunmuş olduğu ürün yada hizmeti daha geniş kitlelere ulaştırabiliyor.

Böylelikle her firmalar yalnızca ticari olarak büyümek ve gelişmekle kalmayıp markalaşma ve kıymet kazanma mevzusunda da kendisine büyük katkılar elde etmiş oluyor.

İnternet Sitesi Kurmanın Avantajları

İnternet sitesine haiz olarak sağlayabileceğiniz en temel faydalar genel olarak şu maddelerle söylenebilir:

  • Gerek şahıslar gerek firmalar için etkili ve mühim bir pazarlama aracıdır
  • Ürün ve ürün tanıtımları dijital bir yüz üstünden global ölçekte ulaşılabilirliğe haiz olur 
  • Dijital bir çağda kurumsal bir kimlik sahibi olmanın en büyük rolünü oynamaktadır
  • Daha azca maliyetle daha çok kazanç elde etmenizi sağlar

İnternet Sitesi Kurma İşlemi İçin Atılması Ihtiyaç duyulan Adımlar

İnternet sitesi oluşturmak bir tek bir kurulum işlemi değildir. İnternet sitesinden maksimum verimi elde edebilmek için iyi bir web tasarım işlemi gerçekleştirmek gerekir. Bu işlem için ise web tasarım programları hakkında informasyon sahibi olmak gerekir. Bu programlar hakkında informasyon edinmek için ilgili yazımızı okuyabilirsiniz. Aşağıda ise bir web tasarım hizmeti alırken takip etmeniz ihtiyaç duyulan yolları aktaracağız:

  • Ilk olarak iyi bir web tasarım ajansı bulun. Isterseniz bu ajans biz olabiliriz.
  • Sektörünüze ve kurumsal kimliğinize en uygun tasarımın gerçekleştirilmesi için sektörünüz ve markanız hakkında bilgiler verin.
  • Amaca uygun bir tasarım için web sitesi sahibi olarak sağlamak istediğiniz hedefleri bildirin.
  • Haiz olabileceğiniz web sitenizden en yüksek verimi alabilmeniz için hedef kitlenizi belirtin.
  • Firmanıza ve ürünlerinize ilişkin mevcut görselleriniz var ise paylaşın; yok ise sizin için uygun görselleri oluşturabiliriz.
  • Elinizde sitenizde olmasını istediğiniz içerikler var ise paylaşın; yok ise içerik oluşturma işlemi için daha çok bilgilendirme yapabilirsiniz.
  • Eğer haiz olmak istediğiniz sitede ürün satışı yapmayı amaçlıyorsanız sitenizin ürün arama, filtreleme, listeleme, sepete ekleme özellikleri barınan ve ödeme modüllerine haiz bir e-ticaret sitesi olmasını talep edin.
  • İnternet siteniz üstünde gerektiği vakit ürün yada içerik ekleme-çıkarma benzer biçimde işlemleri yapabilmeniz için yönetici panelinizin kolay bir kullanışa haiz olmasını isteyin.

İnternet Sitesi Iyi mi kurulur?

İnternet sitesi kurma sürecindeki aşamalar:

  1. Alan adı almak: Alan adı web sitenizin ulaşılabilir olması için ihtiyaç duyulan bağlantıdır. Web siteniz alan adı sitenizin kendine hususi linkidir. Örn: mehmetadam.com şu an bulunduğunuz ve bu içinde ne olduğu okuduğunuz web sitesinin alan adıdır.
  2. Hosting almak: Bu işlem internet sayfası sayfalarınızın barınacağı sunucuyu sağlamak için gereklidir.
  3. Tema seçimi ve düzenlemesi: Bu işlem sektörünüze uygun bir tasarım için doğru taslak oluşturmaktır.
  4. Tasarım: Sitenizin şık ve kullanışlı bir ara yüze haiz olması için meydana getirilen emekleri ihtiva eder.
  5. Sayfaları hazırlamak: Ana sayfa, hizmetler, blog, yazışma benzer biçimde sayfalar kendilerine hususi formlarla hazırlanmış olur.
  6. Mobil uyumluluğu sağlamak: Site görünümünün tüm cihazlara uygun olarak ölçeklenebilirlik kazanması içindir.
  7. SSL sertifikası edinmek: Sitenizin güvenli olarak yayınlanması için ihtiyaç duyulan aşamadır.
  8. Arama motorlarına kayıt: Sitenizin arama motorlarındaki görünürlüğü için önemlidir.
  9. Siteyi yayınlamak: Sitenin web ortamına böylelikle dahil olur.
  10. Yönetici panelinin teslimi: Siteyi yönetmek için lüzumlu olan açık oturum şifresiyle beraber site sahibine teslim edilir.

Yukarıdaki maddeler en temel aşamalardır. Bir siteyi hazırlamak istenilen özelliklere ve sayfalara bakılırsa oldukça daha çok emek gerektirebilmektedir.

İnternet Sitesi Kurma Maliyeti

İnternet sitesi kurma maliyeti, müşterinin türlü talepleri doğrultusunda değişebilmektedir. Fiyat, müşterinin web sitesinde olmasını talep etmiş olduğu özelliklere bakılırsa belirlenmektedir. Özgünlük, sayfa sayısı, işlevsellik, kullanılan hosting, alan adı uzantısı, SEO hizmeti, mobil uyumluluk benzer biçimde özellikler tasarlanacak web sitesi maliyetini etkileyebilmektedir.

Sadece averaj bir fiyat söylemek gerekirse 1000 ₺ – 5000₺ fiyat aralıklarında iyi bir internet sayfası sahibi olabileceğinizi söyleyebiliriz. İnternet sitesi fiyatlandırma kriterleri hakkında daha çok informasyon sahibi olmak istiyorsanız web tasarım tutarları başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Web Tasarımda Kullanıcı Deneyimi Kriterleri

Web Tasarım Fiyatları

Diş Hekimlerine Web Tasarım